Održan prvi međunarodni festival foklora „Stig Fest“


Ispratili smo naše goste i zaključujemo da smo uspešno održali prvi Međunarodni festival folklora "Stig fest". U trodnevnom boravku u opštini Malo Crniće, gosti iz Bugarske, Makedonije i Crne Gore nose mnogo pozitivnih utisaka u svoje domovine u čemu je naše najveće zadovoljstvo!

Svečano otvaranje i nastup folklornih grupa priređen je na letnjoj sceni kulturno-sportskog centra u Batuši. Na prvoj večeri festivali, pored domaćina folklornog ansambla opštine Malo Crniće, nastupili su KUD "Tikveš" iz Makedonije, KUD "Duga" iz Crne Gore, Ansambl "Oro" iz Bugarske kao i KUD "Kostolac". Kulturno umetnički program je ispratio veliki broj posetilaca i ljubitelja folklora, među kojima i opštinsko rukovodstvo.

Druge festivalske večeri priređen je kulturno umetnički program na stadionu malih sportova u Malom Crniću. Nastupili su ansambli iz inostranstva kao i domaćin, folklorni ansambl opštine Malo Crniće. Predsednik opštine, Mališa Antonijević, dodelio je zahvalnice svim učesnicima festivala. Nakon nastupa folklornih grupa, publiku je zabavljao Renato Henc.

Poslednjeg dana festivala učesnici su obišli manastir Zaova, gde su se upoznali sa legendom o nastanku manastira. Nakon toga je priređena revija narodnih nošnji svih učesnika. Svaki učesnik je prikazao po tri najinteresantnije nošnje. Dodeljene su nagrade za najlepši par, najlepšu devojku, najzgodnijeg momka, najlepšu mušku nošnju i najlepšu žensku nošnju