Pozorište

Čime se bavi OAP “Branislav Nušić”?


Pozorište postoji više od tri decenije, tačnije osnovano je 1985 godine. O uspesima ovog pozorišta govore brojne nagrade i priznanja koje je ovo pozorište dobijalo , ranije na pozorišnim festivalima koji su se održavali širom bivše Jugoslavije, a sada u Republici Srbiji.

Članovi pozorišta su glumci, amateri sa područja opštine Malo Crniće ali i šire. Pored “velike scene” aktivno u radu pozorišta učestvuje i dečije pozorište koje je takođe bilo veoma uspešno u prethodnim godinama. Premijere, dečije i velike scene, amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“, prema planu i programu Centra za kulturu , se održavaju u maju mesecu a nakon izvedenih premijera, aktivnosti se nastavljaju učešćem na brojnim pozorišnim festivalima, koji se održavaju u našem okrugu, tako i u Republici Srbiji,

Takođe, pozorište učestvuje u razmeni programa na nivou amaterskih pozorišta sa kojima naši amateri imaju dugu i uspešnu saradnju. Pozorište je domaćin na FEDRAS-u od svog osnivanja, i ponosni je nosilac pozorište umetnosti u opštini Malo Crniće ali i šire.

Vesti


Priprema nove predstave